Matematik

Diffenrentiale ligninger

20. marts 2019 af kgsklo - Niveau: A-niveau

Nogen der kan se, hvad det er jeg gør forkert?

Vedhæftet fil: Diff-ligning.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af mathon

               \small \frac{\mathrm{d} V}{\mathrm{d} t}=\frac{40}{7600}\cdot V\cdot \left ( \frac{D}{40}-V \right )      

               \small V(t)=\frac{\tfrac{D}{40}}{1+C\cdot e^{-\tfrac{D}{7600}\cdot t}}

               \small V(t)=\frac{80}{1+C\cdot e^{-\tfrac{8}{19}\cdot t}}

               \small V(0)=\frac{80}{1+C\cdot e^{-\tfrac{8}{19}\cdot 0}}=102

                              \small \frac{80}{1+C}=102

                               \small C=-\tfrac{11}{51}

dvs
               \small V(t)=\frac{80}{1-\frac{11}{51}\cdot e^{-\tfrac{8}{19}\cdot t}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2019 af leoek (Slettet)

Men kan du se hvad jeg laver af fejl i forhold til Ti-nspires desolve-kommando?
Den siger der er en argumentfejl, men ved ikke hvor fejlen er


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2019 af mathon

    \small 40v\rightarrow 40\cdot v(t)


Skriv et svar til: Diffenrentiale ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.