Matematik

Hjælp til matematik

20. marts 2019 af leoek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælp mig med følgende opgave, da jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe den an?

Vedhæftet fil: hjælp.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2019 af mathon


Svar #3
20. marts 2019 af leoek (Slettet)

#1 og hvad skulle det hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2019 af Soeffi

#3. Det er mest tænkt som kontrol.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2019 af mathon

           \small f{\, }'(x)=2x-10
                                                \small \begin{array}{llcl}& f{\, }'(a)&=&2a-10\\\\ &f(a)&=&a^2-10a+26\\\\ \textup{tangentligning}&y&=&\left ( 2a-10 \right )\cdot (x-a)+f(a)\\\\ &y&=&(2a-10)x+\left ( 26-a^2 \right ) \end{array}

\small Q\textup{'s andenkoordinat:}
                                                \small 26-a^2

\small \textup{dvs}
                                                \small Q=(0,26-a^2)

                                                \small R=(0,a^2-10a+26)

                                                \small \left |RQ \right |=(0,a^2-10a+26)=26-a^2-\left (a^2-10a+26 \right )=-2a^2+10a

                       \small T(a)=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 10a-2a^2 \right )\cdot a= \left ( 5a-a^2 \right )\cdot a=5a^2-a^3                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2019 af mathon

Maksimalt areal 
kræver bl.a.
                       \small T{\, }'(a)=10a-3a^2=0
                                


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.