Matematik

Hvordan finder jeg x i denne potensfunktion?

21. marts 2019 af Edvard10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der siger:

En matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræft-dødsfald i Danmark givet ved:

y=225000*x ^(-0.5)

hvor y angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er danskernes  gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram

Hvad er den daglige indtag af frugt & grønt, hvis det årlige antal kræftdødsfald er 10000?

Har bare brug for hjælp til at forstå metoden


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2019 af oppenede

Hvad er x hvis y er 10000, dvs. løs ligningen
    10000 = 225000·x-0.5
mht. x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Så har du en almindelig førstegradsligning med log(x) som ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af mathon

        \small \frac{10000}{225000}=\frac{1}{22.5}=x^{-0.5}

                            \small 22.5=x^{0.5}

                            \small 506=x


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg x i denne potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.