Matematik

Spørgsmål og en smule hjælp.

22. marts 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedlagt et billede af min opgave.

Først :  Er det regnet korrekt ud - både a, b og c ? (håber ja)

Dernæst : Hvordan regner Jeg lige spørgsmål d ud ?

Vedhæftet fil: Matematik opgave 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

a)

80 kr * 7500 = 600,00 kr

Prøv at lade være med at kalde det P(x). Det er ikke et funktionsudtryk og p(x) bliver brugt senere i opgaven for noget andet.

b)

p(7500) = -0,008*7500 + 140 = 80 kr

Så det stemmer med erfaringen om at en billetpris på 80 kr tiltrækker 7500 tilskuere.

c)

Omsætningen er lig med pris * mængde, så vi har

R(x) = p(x) * x  <=>

R(x) = (-0,008x + 140) * x  <=>

R(x) = -0,008x2 + 140x

d)

Vi skal finde maksimum for R(x).

R'(x) = -0,016x + 140

R'(x) = 0  <=>

-0,016x + 140 = 0  <=>

x = 8750

Så skal du lige godtgøre at det er et maksimum vi har fundet. Det er det med at lave et skema med x, R'(x) og R(x).

Antallet af tilskuere på 8750 svarer til en billetpris på

p(8750) = -0,008*8750 + 140 = 70,00 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2019 af AMelev

a) Korrekt beregning, men det er ikke p(x), 

b) Forskriften for p(x) passer ikke med din beregning. 
Du regner på -0.008x2 + 140x, som ikke er p(x), men den samlede billetpris.
Du beregner faktisk R(7500) jf. R(x) i c)

c) Den samlede billerindtægt er billetpris·antal solgte billetter, så R(x) = p(x)·x = ...

d) Du finder forhåbentlig ud af, at R(x) er et 2.gradspolynomum med a < 0, så der er max i toppunktet. Bestem toppunktets koordinater.


Skriv et svar til: Spørgsmål og en smule hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.