Matematik

*Hjælp til 2 ligninger (Bestem en ligning for tangenten til grafen)*

24. marts 2019 af LeRetardoEinsteino (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med disse 2 opgaver, da jeg ikke helt kan finder ud af hvordan man skal gøre :/

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) = 2sin(x) - 3 i punktet P(0,f(0)). 

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for g(x) = 2sin(x) - 3t i punktet Q( Pi/2, g(Pi/2) )

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2019 af janhaa

a)

P = (0, -3)

f ' (x) = 2cos(x)

y +3 = 2(x-0)

y(tangent) = 2x - 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2019 af janhaa

b)

Q = (pi/2, -1)

g ' (x) = 2cos(x)

y + 1 = 0(x-pi/2)

y = -1


Svar #3
24. marts 2019 af LeRetardoEinsteino (Slettet)

tusind tak @janhaa :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 23 (121) og s. 24 (136) & (137)


Skriv et svar til: *Hjælp til 2 ligninger (Bestem en ligning for tangenten til grafen)*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.