Matematik

Areal af parallelogram

26. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg fatter slet ikke denne opgave så jeg vedhæfter den bare, jeg tror jeg skal have det skåret ud i pap


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af StoreNord

a)

Vedhæftet fil:Udklip6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2019 af StoreNord

Udklip6.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2019 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2019 af AMelev


Beregn koordinatsættet til \overrightarrow{AB}

a) Arealet af parallelogrammet udspændt af \vec a og \overrightarrow{AB} er  |\det(\vec a,\overrightarrow{AB})|.

b) Indsæt i projektionsformlen. 


Svar #5
27. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Jeg har indtil videre gjort det helt anderledes, jeg kan lige ligger min process ind.

jeg har udregnet determinanten til at være 90, men ved ikke hvad jeg videre skal nu?


Svar #6
27. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Har i ikke brugt â til at udregne, det står der i min formel jeg skal, men hvis ikke kan jeg godt få den til at være 103, men ellers får jeg den til at være 90 når jeg bruger â


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2019 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 18 og 13 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2019 af oppenede

Formlen giver:
   \\\det(a,AB)=103=\hat{a}\cdot AB

Der er noget andet hvis du skriver
    \\\det(\hat{a},AB)=90=\hat{\hat{a}}\cdot AB


Svar #9
27. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Men skal det så være 103, eller 90, for jeg kan få begge svar udfra om jeg bruger â eller vektor a


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. marts 2019 af AMelev

I formlen står to forskellige måder til beregning af  det(\vec a,\vec b), nemlig det(\vec a,\vec b)=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 og det(\vec a,\vec b)=\widehat{\vec a}\cdot \vec b

Det er koordinaterne for \vec a og \overrightarrow{AB}, du skal bruge, når du bruger  det(\vec a,\vec b)=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1
det(\vec a,\overrightarrow{AB}= \begin{vmatrix} -7 &8 \\ 2&-17 \end{vmatrix}= (-7)\cdot (-17)-2\cdot 8=119-16=103
Du skal bruge \widehat{\vec a} og  \overrightarrow{AB}, hvis du bruger skalarproduktet \widehat{\vec a}\cdot \vec b det(\vec a,\vec b)=\widehat{\vec a}\cdot \vec b= \binom{-2}{-7}\cdot \binom{8}{-17}= (-2)\cdot 8+(-7)\cdot 17=103


Svar #11
28. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Er arealet så "bare" 103?


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. marts 2019 af PeterValberg

#11 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.