Fysik

Elektrisk energiomdannelse

28. marts 2019 af Torbenhummer (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej. Jeg sidder og kæmper med en fysikaflevering til i morgen og kan simpelthen ikke komme videre fra denne opgave

En LED-lyskilde med en nyttevirkning på 40% leverer 7.600 J strålingsenergi i løbet af 1 time.

b) Hvor meget elektrisk energi omdanner LED-lyskilden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2019 af janhaa

b) 7.600*0,4 J


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2019 af peter lind

7600/0,4 J


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2019 af mushini

Du skal beregne hvor meget 40% udgøre af 7600 J.

7600 J *0,4 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2019 af ringstedLC

#2 er det mest brugbare svar:

\begin{align*} Nyttevirkning=\frac{E_{afgivet}}{E_{tilf\o rt}} \Leftrightarrow E_{tilf\o rt} &= \frac{E_{afgivet}}{Nyttevirkning} \\ E_{tilf\o rt} &= \frac{7600}{40\%}=\frac{7600\cdot 100}{40}= \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2019 af peter lind

#3 Nej. Srålingsenergien der leveres er 7600J altså den udnyttede energi. 40% af den energi der puttes ind i LED lyskilden er alså den udnyttede energi og der spørges om den energi der omsættes altså den energi der puttes ind i LED lyskilden


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2019 af mushini

#5 Tak for forklaringen

Skriv et svar til: Elektrisk energiomdannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.