Matematik

Parameterfremstilling opgave, hjælp kong Mathon.

01. april 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Hey guys, jeg skal lave en opgave hvor man skal bestemme skæringspunket mellem to linjer. (billede af opgave vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2019 af AMelev

Benyt regnereglerne og skriv hver af de to patameterudtryk som en vektor.
Sæt derefter de to højresider lig hinanden og løs 1.koordinatligning og 2.koordinatligning mht. de to ubekendte s og t.
Indsæt derefter i et af parameterudtrykkene (og tjek med det andet).


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2019 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 24 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{rclcl} 2+3t=&x&=7-s\\ 2+3t=&y&=-2+2s \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{rclcll} 2+3t=&x&=7-s\\ 2+3t=&y&=-2+2s\\\\ 2+3t&=&7-s\\ 2+3t&=&-2+2s&&&\textup{nederste ligning subtraheres}\\\\ 0&=&7-s+2-2s\\\\ 0&=&9-3s\\\\ 0&=&3-s\\\\ s&=&3&&\textup{indsat i}&2+3t=7-s \\\\ 2+3t&=&7-3=4\\\\ t&=&\frac{2}{3} \end{array}            


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2019 af mathon

Det undersøges om
punktet:
                  \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}+\frac{2}{3}\cdot \begin{pmatrix} 3\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\4 \end{pmatrix}
er identisk
med
                  \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 7\\-2 \end{pmatrix}+3\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\4 \end{pmatrix}

hvilket er tilfældet.

Skæringspunktet er derfor
                                               \small S=(4,4)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling opgave, hjælp kong Mathon.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.