Kemi

Aktuel koncentration

02. april 2019 af Torbenhummer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her og kæmper med en kemiaflevering og sidder fast på disse opgaver


20 mL 0,1 M sølvnitrat blandes med 25 mL 0,2 M natriumsulfat i en konisk kolbe. Herved dannes
et bundfald.

a) Beregn den aktuelle koncentration af natriumioner i kolben.
b) Beregn den aktuelle koncentration af nitrationer i kolben


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2019 af mathon

          \small n_{Na^+}=2\cdot c_{Na_2SO_4}=2\cdot(0.005\;mol)=0.010\;mol

          \small [Na^+]=\frac{0.010\;mol}{0.045\;L}=0.222\;M

          \small n_{N{O_3}^-}= c_{AgNO_3}=0.002\;mol

          \small [N{O_3}^-]=\frac{0.002\;mol}{0.045\;L}=0.044\;M


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af mathon

Da reaktionen er
           
                 \small 2\, Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; Ag_2SO_4\,\, _{\textit{(s)}}

er Na^+ og N{O_3}^- tilskuerioner, som blot fortyndes ved blandingen
og kan derfor beregnes:

                 \small \left [ Na^+ \right ]=\frac{25}{45}\cdot (0.4\; M)=0.222\; M

                 \small \left [ N{O_3}^- \right ]=\frac{20}{45}\cdot (0.1\; M)=0.044\; M


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.