Kemi

Find pH værdi?

02. april 2019 af hejgutter (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der lyder sådan:

Find pH i følgende opløsninger:

0,1M HCl

0,001M HNO3

10^-5 M HCl

0,01 M NaOH

10^-4 M Ba(OH)2

0,0175 M HCl

Kan ikke huske hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2019 af janhaa

a) pH = 1

d) pOH = 2 => pH = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af mathon

For stærke syrer og baser 
gælder
ved 25°C:
                Syrer:
                               \small pH=-\log\left (c_s \right )

                Baser:
                               \small pH=14+\log\left (c_b \right )


Skriv et svar til: Find pH værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.