Matematik

FULDSTÆNDIG LØSNING-DIFFERENTIALIGNING-HJÆLP

07. april 2019 af saliazou (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er fuldstændig blank.Ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre?

Opgaverne er vedhæftede

på forhånd tak

Vedhæftet fil: HJEMMESÆT 9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2019 af peter lind

Jeg kan ikke læse docx filer. Kan du ikke vedlægge den i pdf format eller bare kopiere et billed over


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2019 af mathon

1a)
                                \small y{\, }''-40y{\, }'+48y=0
\textup{karakterligning:}
                                \small r^2-40r+48=0

                                   \small r_1=20-4\sqrt{22}

                                   \small r_2=20+4\sqrt{22}
hvoraf:
                                \small y(t)=C_1\cdot e^{(20-4\sqrt{22})x}+C_2\cdot e^{(20+4\sqrt{22})x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2019 af mathon

1b)
                                \small y(0)=C_1+C_2=-16

                                \small C_2=-16-C_1

                                \small y{\,}'(x)=C_1\cdot(20-4\sqrt{22})\cdot e^{(20-4\sqrt{22})x}+C_2\cdot(20+4\sqrt{22})\cdot e^{(20+4\sqrt{22})x}

                                \small y{\,}'(0)=C_1\cdot(20-4\sqrt{22})+C_2\cdot(20+4\sqrt{22})

                                \small C_1\left(20-4\sqrt{22}\right)+(20+4\sqrt{22})(-16-C_1)=20

                                \small C_1\left(20-4\sqrt{22}\right)-320-64\sqrt{22}-(20+4\sqrt{22})C_1=20

                                 \small (20-4\sqrt{22}-20-4\sqrt{22})C_1=340+64\sqrt{22}

                                 \small -8\sqrt{22}\cdot C_1=340+64\sqrt{22}

                                 \small C_1=\tfrac{-340-64\sqrt{22}}{8\sqrt{22}}

                                 \small C_1=\tfrac{-85-16\sqrt{22}}{2\sqrt{22}}

                                 \small C_2=-16-\left(\tfrac{-85-16\sqrt{22}}{2\sqrt{22}}\right)

                                 \small C_2=\tfrac{85-16\sqrt{22}}{2\sqrt{22}}
Løsning:
                                \small y(t)=\tfrac{-85-16\sqrt{22}}{2\sqrt{22}}\cdot e^{(20-4\sqrt{22})x}+\tfrac{85-16\sqrt{22}}{2\sqrt{22}}\cdot e^{(20+4\sqrt{22})x}


Svar #4
08. april 2019 af saliazou (Slettet)

så er den vedhæftede i pdf form

Vedhæftet fil:HJEMMESÆT 9.pdf

Skriv et svar til: FULDSTÆNDIG LØSNING-DIFFERENTIALIGNING-HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.