Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Indtjening og kapitaltilpasning

08. april 2019 af linejie - Niveau: B-niveau

Hvad er grunden til at vareforbruget stiger mere end omsætningen? 

Hvad er grunden til at andre eksterne omkostninger, af- og nedskrivninger, anlægsaktiver og varebeholdninger falder? 

Hvad er grunden til at tilgodehavende fra salg stiger? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2019 af internetpleb

1: Ideelt set bør vareforbruget at følge omsætningen, da den jo teoretisk set er en variabel omkostning. Den specifikke årsag hertil kan ikke siges alene baseret på disse oplysninger. Men typiske årsager til forøget vareforbrug er: En skidt performance fra indkøbsafdelingen. De har måske ikke kunnet få en ligeså fordelagtiv kvantumrabat (mængderabat) som de har kunnet forrige år. Virksomheden kan også have været nødsaget til at vælge en/flere ny(e) leverandør(er), som de ikke har fået loyalitetspriser, eller "lave" priser, fra. Det kan også ske, at de har udviddet varesortimentet, men at salget ikke levede op til det forventede (relativt den lavere omsætningsudvikling). osv. osv...

2: Afskrivningernes fald kan skyldes, at virksomheden nu har færdig-afskrevet et aktiv, som ikke belaster den post mere. 

3: Det at tilgodehavender fra salg stiger betyder, at virksomheden har givet en større mængde kredit til deres kunder. Kredit betyder i denne sammenhæng, at kunderne ikke betaler prisen for varen når de får den, men f.eks. 2 måneder efter, alt efter "kredittiden". 


Skriv et svar til: Indtjening og kapitaltilpasning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.