Matematik

Hjælp! sandsynlighed

09. april 2019 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Af en eller anden grund forstår jeg det bare ikke. 

det er spørgsmål 1e og 1h (dem mærkeret med gult), som jeg har svært ved, jeg har også oploaded min løsning, men er ikke sikker på om det er rigtigt.
 

I spørgsmål 1e, ved jeg at skal bruge mit CAS-værktøj, men jeg bruger maple og ved ikke hvordan?(p.t har googlet det)
tak på forhånd, hvis du hjælper!!


Svar #1
09. april 2019 af 1001001 (Slettet)

Opgaven

Vedhæftet fil:sandsynlighed2.PNG

Svar #2
09. april 2019 af 1001001 (Slettet)

min løsning til 1e

tallene i tabellen er aflæst fra diagrammet

Vedhæftet fil:1e.PNG

Svar #3
09. april 2019 af 1001001 (Slettet)

min løsning 1h

Vedhæftet fil:1h).PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2019 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2019 af AMelev

ad e) P(X = r) er rigtige, og det er dine P(X ≤ r), dvs. "CDF'erne" også.
Jeg kender ikke Maple, men i andre programmer hedder punktsandsynlighederne PDF. Hvad sker der, hvis du i stedet for CDF(X,...)  skriver PDF(X,...)?

ad h) Det er forkert. Du skal gange de enkelte sandsynligheder med værdien, dvs. 
μ = 0·P(X=0) + 1·P(X=1) + .... + 6·P(X=6). 
Men den kan du klare nemmere. For en binmialfordeling X~b(n,p) gælder, at 
Middelværdi μ = n·p og Spredning \sigma=\sqrt{n\cdot p\cdot (1-p)}


Svar #6
09. april 2019 af 1001001 (Slettet)

Taaaaaaaaaaak !!

Hvis jeg skifter CDF ud med PDF, for jeg samme værdier som i diagrammet. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2019 af AMelev

Så blev vi så meget klogere, tak for svar.
Altså PDF beregner P(X = ...) og CDF beregner P(X ≤ ...), ikke?


Svar #8
10. april 2019 af 1001001 (Slettet)

pass, jeg er ikke sikker på hvordan  P(X = ...) adskilder sig fra P(X ≤ ...)?


Skriv et svar til: Hjælp! sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.