Matematik

Funktioner

17. april 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe eller forklare?

Vedhæftet fil: Billede5.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2019 af oppenede

Se https://www.youtube.com/watch?v=E9YEUQR9NAU

Notationen nederst synes jeg er tvivlsom, fordi det virker som om funktionsevalueringen kommer før sammensætningen. Det er hyppigere forekommende at der skrives (f º g)(x) som ikke er tvetydigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2019 af AMelev

Hvad er problemet?

f(g(3)): Beregn først g(3) ved at indsætte x = 3 i g(x). Indsæt derefter x = resultatet for g(3) i f(x) og beregn.
Tilsvarende med de andre.
Eksempel: g(h(4)) = g(½·42-3·4 +1) = g(8 - 12 + 1) = g(-3) = (-3)2 - 5·(-3) = 9 + 15 = 24


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2019 af mathon

        \small \begin{array}{lclclclcr} f(g(3))&=&f(3^2-5\cdot 3)&=&f(-6)&=&2\cdot (-6)+7&=&-5\\\\ g(f(5))&=&g(2\cdot 5+7)&=&g(17)&=&17^2-5\cdot 17&=&204\\\\ h(g(1))&=&h(1^2-5\cdot 1)&=&h(-4)&=&\frac{1}{2}\cdot (-4)^2-3\cdot (-4)+1&=&21\\\\ f(h(4))&=&f(\frac{1}{2}\cdot 4^2-3\cdot 4+1)&=&f(-3)&=&2\cdot (-3)+7&=&1\\\\ h(f(-3))&=&h(2\cdot (-3)+7)&=&h(1)&=&\frac{1}{2}\cdot 1-3\cdot 1+1&=&-\frac{3}{2} \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.