Kemi

Kemi-opgave om tryk

22. april 2019 af Niceernice (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg får følgende opgave i kemi (er vedhæftet)

I første spørgsmål kan man bruge idealgasligningen, men hvordan ville I løse b) og c)? 
Ville det være rigtigt at skrive ligevægtsbrøken op, sætte den lig 0,012 bar^2 og så ellers bare opsætte en ligning for hvad partialtrykket for NH3 og H2S må være. Ligningen ville lyde: 0,012 bar^2=x*(x+0,0436)

Hvor man får 0,0436 fra trykket i opgave a)
Kan man herefter i c) så indsætte resultatet fra b) for NH3 i idealgasligningen for at finde stofmængden der skal bruges og derved også stofmængden af NH4SH(s) der skal bruges for at lave den mængde NH3?

På forhånd tak og håber I kan forstå mine "beregninger"

Vedhæftet fil: Kemi tryk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2019 af janhaa

b)

K=0,012=\frac{(0,044-x)^2}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2019 af mathon

a)

\begin{array}{lrclcl} \small \textup{tryk:}&p=\frac{m/M}{V}\cdot R\cdot T&=\frac{(0.300\;g)/(34.08\;\tfrac{g}{mol})}{5\;L}\cdot\left(0.0831\;\tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot(298\;K)=0.0436\;bar \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2019 af mathon

b)
           \small \small x\cdot ((0.044\; bar)+x)=0.012\;bar^2\qquad 0<x<1

           \small x=0.0897\; bar


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2019 af mathon

c)
           \small m=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\cdot M

           \small m(NH_4SH\, _{\textit{(s)}})=\frac{(0.0897\; bar)\cdot (5\; L)}{\left ( 0.0831\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot (298\; K)}\cdot \left ( 17.031\; \tfrac{g}{mol} \right )=0.308\; g=308\; mg          


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2019 af mathon

korrektion:

c)
           \small n(NH_4SH)=n(NH_3)=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(0.0897\; bar)\cdot (5\; L)}{\left ( 0.0831\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot (298\; K)}=0.01811\; mol

           \small m(NH_4SH\, _{\textit{(s)}})=(0.01811\; mol)\cdot \left ( 51.111\; \tfrac{g}{mol} \right )=0.9256\; g          


Svar #7
22. april 2019 af Niceernice (Slettet)

Passer overens med det jeg har fået - mange tak for hjælpen mathon, du hjælper godt nok mange herinde! 


Skriv et svar til: Kemi-opgave om tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.