Matematik

vinkler

22. april 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvilken formlen skal man bruge til følgende opgave. Jeg har forsøg men mit svar giver ikke mening

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil: vinkler.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2019 af StoreNord

Skal det være noget med vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2019 af StoreNord

Du kan også sige, at du har to ensvinklede trekanter. Hvor høj må manden så være?
Kald hans højde x. Så gælder der at:
                                                      \frac{4}{5+4} > \frac{1}{x}\; \; \Leftrightarrow \; \; x < \frac{9}{4}=2.25


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2019 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1892425.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2019 af ringstedLC

Det du, ad omveje finder (de 2.42 m) er knoppens højde over jorden, når den hviler på muren.

MEN tegningen skal snyde dig til at tro, at det er knoppen, der måske rammer ham fordi pilen peger på ham. Men det er altså Pythagoras, der har bestemt hvor langt, der er fra kasketten og til hængslet, - ikke ham, der valgte flagstangen.

c=\sqrt{1.8^2+(4+5)^2}=9.18\leq10

Du kan derfor ikke lige umiddelbart benytte din metode.


Skriv et svar til: vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.