Matematik

Hvordan bestemme partielt afledede?

23. april 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med denne opgave:

Bestem de partielt afledede af funktionen f(x,y) = x2+y2

(Jeg har en Tsnpire lommeregner, og vil gerne have lidt hjælp til hvordan man udfører dette på dette CAS?) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2019 af peter lind

Det kan nu gøres med hovedregning.

Den partielle afledede med hensyn til x foretager du bare en normal differentiation, hvor du betragter y som e konstant.

Tilsvarende for den partielle afledede med hensyn til y


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2019 af AMelev

På sædvanlig vis fx' = d/dx(f(x,y)) og fy' = d/dy(f(x,y))

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2019 af StoreNord

#1 var ikke præcist
#2 var volapyk for mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2019 af peter lind

Hvad er der upræcist i #1


Skriv et svar til: Hvordan bestemme partielt afledede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.