Biologi

Jeg vil gerne forstå ordentlig hvordan dette foregår, da det er et stort emne PT!!!!

25. april 2019 af AnnaRitzau - Niveau: C-niveau

Hvordan opstår hjerte-kar sygdomme? slavisk!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af AngelOneOne

Hej,

Så vil jeg anbefale dig at søge på google på hver enkelt hjertekarsygdom du vil vide noget om. Der findes mange forskellige former for hjertekarsygdomme, og årsagerne til dem er mange, og nogle årsager er endda ukendte.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2019 af LauraRgym

Hjertekarsygdomme opstår oftes pga livstil, dvs et usundt liv hvor overvægt og inaktivitet spiller en stor rolle. Det der sker i kroppen når man er overvægtig og ikke dyker motion, er at koncentrationen af LDL (low density lipoprotein) stiger. Det gør at at blodstrømmen i blodkarrene svækkes eller bremses. Dette gør at vores blodkar bliver tykkere indefra, hvor pladsen til blodet bliver mindre. Fortykkelsen af blodkarrene kaldes også åreforkalkning. Dette kan også medføre blodpropper.

Type 2 diabetes skyldes, at muskelfibrene hos de syge reagere svagere på insulin end raske. Det kaldes insulinresistens, og bevirker, at blodsukkeret forbliver forhøjet efter et måltid. Den høje koncentration af glukose bevirker også, at bugspytkirtlen udskiller for meget insulin. Ligesom en forhøjet koncentration af glukose på længere sigt er skadeligt for kroppen, er også forhøjet koncentration af insulin skadeligt.

Fysisk inaktivitet medføre lavere fedtforbrænding. Det medfører, at blodets indhold af fedtstoffer forøges. Især de mættede fedtsyre udgør et problem. De sætter sig i muskelfibrenes cellemembraner, og gør det svære for insulinet at komme til at aktivere glukose-transportørerne. Dvs insulinresistens øges.

Og som sagt før, øger træning fedt forbrændingerne, så blodets indhold af fedtstoffer sænkes. Fordi færre mættede fedtsyre kan sætte sig i muskelfibrenes cellemembraner, og insulinets virkning på muskelfibrene forbliver normale. Desuden vil man os danne flere glukosetransportører, hvilket forbedre muskelfibrenes evne til at optage glukose fra blodet

Håber det er sense make ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2019 af AngelOneOne

Hej,

Måske du også lige skal kigge forbi rygning og alkoholmisbrug i tillæg til livsstilsinducerede øgede risici for hjertekarsygdomme ;)

Konstant stress, kunne også være en retning du kan kigge på.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Skriv et svar til: Jeg vil gerne forstå ordentlig hvordan dette foregår, da det er et stort emne PT!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.