Matematik

Matematik (plangeometri, trigonemtri og vektor

27. april 2019 af marielinge - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen hjælpe mig med de 10 første opgave? Jeg har været i gang i to timer uden at få lavet nogen af dem, da jeg ikke kan forstå opgaver eller ved hva jeg gør er korrekt.

Vil betyde meget!

Vedhæftet fil: transport.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2019 af ringstedLC

Tak for lån til StoreNord.

c) Medvind:

\begin{align*} \left | \overrightarrow{v_1} \right | &= 10 \text{ m/s}= \;? \text{ km/t} \\ \overrightarrow{v_1} &= \binom{\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \cos(60^{\circ})} {\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \sin(60^{\circ})}= \binom{?}{?} \end{align*}

d) Fart + Medvind:

\begin{align*} \overrightarrow{v_{t+1}} &= \overrightarrow{v_t}+\overrightarrow{v_1} \\ &= \binom{\left | \overrightarrow{v_t} \right |\cdot \cos(60^{\circ})}{\left | \overrightarrow{v_t} \right |\cdot \sin(60^{\circ})}+ \binom{\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \cos(60^{\circ})}{\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \sin(60^{\circ})} \\ &= \binom {\left (\left | \overrightarrow{v_t} \right | +\left | \overrightarrow{v_1} \right | \right )\cdot \cos(60^{\circ})} {\left (\left | \overrightarrow{v_t} \right | +\left | \overrightarrow{v_1} \right | \right )\cdot \sin(60^{\circ})} \\ \overrightarrow{v_{t+1}}&= \binom{?}{?} \end{align*}

e) Ny fart:

\begin{align*} \left | \overrightarrow{v_{t+1}} \right | &= \;? \text{ km/t} \\ \end{align*}

f) Transporttid:

\begin{align*} v &= \frac{s}{t}\Leftrightarrow t=\frac{s}{v} \\ t &=\frac{\left | AB \right |}{\left | \overrightarrow{v_{t+1}} \right |}= \;? \text{ timer} \end{align*}

g - j) Modvind = - Medvind:

\begin{align*} \overrightarrow{v_2}= -\overrightarrow{v_1} &=-\binom{\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \cos(60^{\circ})} {\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \sin(60^{\circ})} \\ &= \binom{-\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \cos(60^{\circ})}{-\left | \overrightarrow{v_1} \right |\cdot \sin(60^{\circ})} =\binom{?}{?} \\ \overrightarrow{v_{t-2}} &= \overrightarrow{v_t}+\overrightarrow{v_2} \\ \overrightarrow{v_{t-2}} &= \binom{?}{?} \\ \left |\overrightarrow{v_{t-2}} \right | &= \;? \text{ km/t} \\ t &= \frac{\left | AB \right |}{\left |\overrightarrow{v_{t-2}} \right |}=\;? \text{ timer} \end{align*}


Svar #3
27. april 2019 af marielinge

forstår ikke opgave b? kan i forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2019 af ringstedLC

\begin{align*} t &= \frac{s}{v}=\frac{\left | AB \right |}{\left | \overrightarrow{v_t} \right |} \end{align*}

Afstanden fra A til B er opgivet. Og du har selv valgt et transportmiddel og på nettet fundet en gennemsnitsfart for dette. Så er det bare at sætte ind.


Skriv et svar til: Matematik (plangeometri, trigonemtri og vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.