Kemi

KEMI AFLEVERING

29. april 2019 af bruger0601 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til en kemi aflevering, og desværre haster det:

Kan nogle hjælpe med opgave 3, 4 og 5 på det vedlagte billede? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2019 af mathon

3.
           \small C{O_3}^{2-}\textup{ og }OH^-

reaktionsskemaer:

           \small \begin{array}{lclclcl} C{O_3}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}

           \small \begin{array}{lclclcl} OH^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}

           \small \textup{N\aa r koncentrationen af }H_3O^+\textup{ mindskes, stiger }pH.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2019 af mathon

4.
          \begin{array}{llclclcr} 449 \textup{ mg calciumcarbonat:}&n&=&\frac{449\cdot 10^{-3}\; g}{100.09\; \tfrac{g}{mol}}&=&4.49\; mmol&\textup{neutraliserer }&8.97\; mmol\; HCl\\\\ 104 \textup{ mg magnesiumhydroxid:}&n&=&\frac{104\cdot 10^{-3}\; g}{58.32\; \tfrac{g}{mol}}&=&1.78\; mmol&\textup{neutraliserer }&\underline{3.57\; mmol\; HCl}\\\\ \textup{totalneutralisation:}&&&&&&&12.54\; mmol\; HCl \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2019 af mathon

5.

        Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2019 af mathon

         \begin{array}{ll} \textup{Der kan opl\o ses 0.64 mg }Mg(OH)_2\textup{ i 100 mL vand.}\\\\ \textup{104 mg }Mg(OH)_2\textup{ kr\ae ver }\frac{104\; mg}{0.64\; \tfrac{mg}{100\; mL}}=16\, 250\; mL \end{array}


Skriv et svar til: KEMI AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.