Matematik

Koordinatsæt til cirklens centrum

29. april 2019 af shakk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen

står med en opgave der umildbart volder mig problemer.

opgaven lyder som følgende:

En cirkel med radius r=5 går igennem punkterne P1(6;7) og P2(-2;1)

-Beregn koordinatsættet til cirklens centrum. 

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2019 af peter lind

Cirklens ligning er

(x-a)2 + (y-b)2 = r2 = 25

sæt x= 6 og y = 7

Det giver en ligning i a og b

Sæt tilsvarende koordinaterne for P2 ind

Tip: træk de to ligniner fra hinande. Det giver en simplere ligning


Svar #2
29. april 2019 af shakk (Slettet)

Hej Peter

tak for hurtig respons.

jeg tror umildbart at jeg har fundet ud af det. lavede to ligninger med to ubekendte og fik a=2 og b=4

god aften


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2019 af AMelev

Indsæt punkterne (x,y) = (6,7) og (x,y) = (-2,1) i cirklens ligning, og løs de to ligninger mht. centrums koordinater (a,b).


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2019 af AMelev

#2 Dett gjorde jeg også :).


Svar #5
29. april 2019 af shakk (Slettet)

#4 super, tak for svar:)

god aften.


Skriv et svar til: Koordinatsæt til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.