Matematik

Normalfordeling og får ikke P(x=1)

30. april 2019 af Kraes4 - Niveau: A-niveau

Hej, 

har lavet denne udregning i TI nspire.
Hvad gør jeg forkert siden at jeg ikke får 1, eller 100% når alt er lagt sammen? 

Vedhæftet fil: normcdf.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2019 af AMelev

Du har udeladt de æg, der vejer mellem 62g og 63g, samt dem, der vejer mellem 73g og 74g.

p1:=normCdf(0,53,61,5) ? 0.054799
p2:=normCdf(53,63,61,5) ? 0.600622
p3:=normCdf(63,73,61,5) ? 0.336381
p4:=normCdf(73,150,61,5) ? 0.008198
p1+p2+p3+p4 ? 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2019 af AMelev

Ad #1 Alle ? skulle være =


Svar #3
30. april 2019 af Kraes4

Tak for hjælpen.
gik bare ud fra at når der stod Under 53, så var det 0-52.
Men tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2019 af AMelev

#3 Det ville det have været, hvis det havde været en diskret fordeling som Binomialfordelingen, men Normalfordelingen er jo en kontinuert fordeling, som er defineret på hele R.
Skulle det være helt rigtigt, skulle den første faktisk gå fra -∞ til 53 og den sidste fra 73 til ∞, men det giver jo ikke mening med negative eller tårnhøje vægte til æg, og forskellen i sandsynlighederne er ubetydelige.


Svar #5
30. april 2019 af Kraes4

Okay, det skal jeg lige have læst lidt op på !

Tak :) 


Skriv et svar til: Normalfordeling og får ikke P(x=1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.