Matematik

Bestem diskreminanten

01. maj 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan give en god forklaring hvordan man løser denne og med resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af CasperSkov (Slettet)

Studieportalen har faktisk en fornuftig guide lige her: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/andengradsligning/diskriminanten


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. maj 2019 af Mathias7878

  d = b^2-4ac = (-5)^2-4\cdot 1 \cdot 6 = 25-24 = 1

  x = \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a} = \frac{-(-5)\pm\sqrt{1}}{2\cdot 1} = \ ?

- - -

 

 


Svar #3
01. maj 2019 af kathrinestobiasen (Slettet)

Hvad er det endelige svar, siger du? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2019 af Mathias7878

Hej

Når d>0, dvs. når d er større end 0 og dermed positiv, er der to løsninger til andengradsligningen.

Derfor skal du udregne det sidste i linje to:

x = \frac{5\pm1}{2}

som giver hhv

x_1 = \frac{6}{2} = 3

og

x_2 = \frac{4}{2} = 2

Hvis du ikke forstår overstående, skriver du bare igen.

- - -

 

 


Svar #5
03. maj 2019 af kathrinestobiasen (Slettet)

Tak, det giver god mening. :) 


Skriv et svar til: Bestem diskreminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.