Matematik

Eksponentiel funktion

01. maj 2019 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

Hey 

Jeg har følgende opgave som jeg er i tvivl om

en eksponentiel funktion er givet ved f(x)=6*3^x bestemt g(4) hvor g(x)=10*f(x)

Det jeg vil gøre er: 

g(x)=10*6*3^x

g(x)=60*3^x
g(4)=60*3^4

g(4)=4860 

er det korrekt eller er jeg helt ude og skide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af peter lind

Det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2019 af mathon

           \small \begin{array}{lllllllll} g(x)&=&10\cdot f(x)&=&10\cdot 6\cdot 3^x&=&60\cdot 3^x\\\\ g(4)&=&60\cdot 3^4&=&60\cdot 81&=&4\, 860 \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.