Matematik

Hjælp søges til matematisk analyse

01. maj 2019 af erns - Niveau: Universitet/Videregående

Hey derude :) 

jeg har brug for hjælp til den vedhæftede opgave, jeg har specielt svært ved forklaringsopgaverne altså opgave b og c. Jeg har et gæt på opgave a:

u(1,2,3)=(0)

u(\mathbb{Z})= - \infty

u((0,\infty)))= (-\infty,0)

er det rigtigt eller har jeg ramt helt ved siden af? Har ikke nogle gæt på opgave b og c da jeg slet ikke ved hvor jeg skal starte fra.

Vedhæftet fil: MatAn.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2019 af mitnavnerHugo

Da det er mængden af nedre grænser, tager du den største nedre grænse, altså den k=a, hvor a er den mindste værdi i sættet A (hvis A's nedre grænse er lukket). Hvis A's nedre grænse er åben sættes k til den åbne mindste værdi i A. (undskyld hvis det blev lidt kringlet).

Så i den første gælder at:

u(1,2 3)=(-∞, 1]

I b'eren gælder det at da A er ikke tom og nedad begrænset at der må findes et minimum "a" i A, som må være den maksimale nedre grænse. Derfor må der 1) eksistere elimenter i u(A) og den må være opad begrænset, da dens største element er mindre end eller ligemed a, og dens mindste må være -∞.

c)

er cirka samme logik som b'eren. Tænk på at "a" infimum for A:)

Håber det hjælper:)


Skriv et svar til: Hjælp søges til matematisk analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.