Matematik

Bestem kontidensintervallet

04. maj 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2019 af peter lind

se formel 255 på side 42 i din fomelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2019 af MatHFlærer

Du har n=100 og du har også at der er 30 personer som har genfejl A, så du estimerer \hat{p}=\frac{30}{100}, så bruger du formlen:

\left[\hat{p}-1.96\cdot \sqrt{\frac{\hat{p}\cdot(1-\hat{p})}{n}};\hat{p}+1.96\cdot \sqrt{\frac{\hat{p}\cdot(1-\hat{p})}{n}}\right]

Og regner ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2019 af AMelev

Jeg ved ikke, hvilken læreplan, Gymnasial supplering arbejder under, men for STX og HF opererer den officielle formel for konfidensinterval for en binomialfordeling med en faktor 2 i stedet for 1.96. 
Jf  den officielle formelsamling (StxB) s. 32 (191) og den officielle formelsamling (HfB) s. 29 (158).
Spørg din lærer om, hvilken du skal bruge, hvis du da ikke allerede har fået en officiell formelsamling, hvor du kan se det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2019 af peter lind

Det er ret ligegyldig om der står 1,96 eller 2. Det er en tilnærmelse til normalfordelingen i forvejen. Detil kommer at i binomialfordelingen kan der kun komme hele tal. Helt korrekt burde man bruge binomialfordelingen direkte; men man har åbenbart set bort fra dette, muligvis fordi man ikke har ville belaste eleverne med det ekstraarbejde og muligvis fordi det bare er usikkerhed på usikkerheden


Skriv et svar til: Bestem kontidensintervallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.