Biologi

Nogle der vil hjælpe med emnet

08. maj 2019 af HFNU - Niveau: B-niveau

Diskuter hvordan man kan fremme sin fysiske præsentation.

Du kan inddrage følgende fagtermer; Respiration, mælkesyre, glukose, proteiner, blodkredsløb, vitalkapacitet og doping.

Nogle der kan give komme med et eksempel på : Hvordan kan man starter med at tale om spørgsmålet ? Jeg har en del figurer omkring emnet, f.eks. lungernes opbygning, vitalkapicitet osv.

tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2019 af DrNielsen

Du kan starte med at redegøre for hver af de enkle parametre. Hvad det er og dernæst hvilken indvirkning de har på kroppen. Dernæst kan du jo så prøve at finde ud af hvad der sker når man skruer op eller ned. Et lille tip er at du skal være påpasselig med mælkesyre. Det har igennem mange år været et dogme at mælkesyre nedsætter den muskulære formåen, men nyere forskning viser altså noget andet :-)

- - -

Nielsen

Læge


Svar #2
09. maj 2019 af HFNU

Hej.

1.Det du mener er at jeg f.eks. kan starte med at redegøre for respiration.

2. Herefter hvilken indvirkning "respiration" har på kroppen.

3. Hvad mener du med når man skruer op eller ned?

Men hvordan kan man få f.eks. respiration forbundet med det at: fremme/ forbedre sin fysiske præsentation. 

Selvfølgelig har det betydning for ens fysiske præsentation, hvis man har en dårlig ind og udånding pga sygdom... Men hvordan kan respiration være med til at fremme ens fysiske præsentation


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2019 af DrNielsen

Ja, sådan ville jeg bygge det op. 

Ad 3: de forskellige parametre kan øges eller sænkes - skrues op eller ned. Hvad sker der hvis man øger respirationen? Hvad sker der hvis man sænker respirationen - og så fremdeles for de andre parametre også.

Ad respiration: jamen hvis du nu f.eks. tænker på en asthmatiker. Asthma er en betændelsestilstand i luftvejene samt en overproduktion af slim. Hvis du nu tænker på deres luftveje som en vandslange du skal puste igennem, så vil det være sværere at puste igennem hvis du trykker slangen flad. Denne kompression kan illustrere at luftvejene er kontraherede grundet inflammationen samt obstruerede grundet slimen. Hermed har du altså en situation hvor respirationen nedsættes men en følgelig nedgang i fysisk præstation fordi iltniveauet falder. Hvis du så skal have den modsatte effekt, så tænk på astmatikeren igen. Hvis du giver ham astmamedicin vil men lette trykket på slangen igen sådan at der er god plads.

Rent fysiologisk - altså uden sygdom og medicin vil en trænet kunne ventilere med højere intensitet end en utrænet. Det samme sker med hjertet; en trænet persons hjerte(som jo er en muskel) vil kunne pumpe mere blod ud / slag fordi musklen er kraftigere :-)

- - -

Nielsen

Læge


Skriv et svar til: Nogle der vil hjælpe med emnet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.