Fysik

Fysik - (MATHON)

09. maj 2019 af Pathon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mathon, har brug for din hjælp i fysik. 

Info om opgave: En modstand på 200 ohm er tilsluttet en spændingskilde på 5 volt

Spørgsmål: 

1. Bestem den energi, der afsættes i modstanden i løbet af 2 timer

2. Bestem den effekt, der afsættes i modstanden.


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. maj 2019 af PeterValberg

1)

E=P\cdot t=\frac{U^2}{R}\cdot t=\frac{5^2}{200}\cdot 2\cdot 3600=.....J

2)

P=\frac{U^2}{R}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. maj 2019 af Pathon (Slettet)

Tusind tak!! :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2019 af mathon

\textup{med enheder:}

\small \begin{array}{llll} 1.&E=P\cdot t=\frac{U^2}{R}\cdot t=\frac{(5\; V)^2}{200\; \Omega }\cdot (7200\; s)=\frac{25\; V^2}{200\; \Omega }\cdot (7200\; s)=\frac{25\; V\cdot \Omega \cdot A}{200\; \Omega }\cdot (7200\; s)=900\; Ws=900\; J\\\\ 2.&P=\frac{E}{t}=\frac{900\; J}{7200\; s}=\frac{1}{8}\; \frac{J}{s}=0.125\; W \end{array}


Skriv et svar til: Fysik - (MATHON)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.