Matematik

Vektor 3D - Bestem koordinater til punkt l

12. maj 2019 af Nyu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der går en trappe fra grundfladen, som indeholder punkterne A, B og C, til udkigstårnets 1. etage. 1. etage er vist som det gråtonede område på figur 1. Bjælken, der understøtter trappen, følger en del af linjen m, givet ved parameterfremstillingen: m: [x, y, z] = [4, 3, 0] + t * [-3, 0, 4.4].

Her er alle punkter: A(4;0;0), B(4;4;0), C(0;4;0), D(3;1;12,20), E(3;3;12,20) og F(1;3;12,20).

Figur 1 kan ses i filen. Nogen som vil være sød og hjælpe?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2019 af peter lind

hjælpe med hvad?. Der er jo ingen spørgsmål


Svar #2
12. maj 2019 af Nyu (Slettet)

Jeg skal bestemme koordinaterne til punkt l.

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2019 af AMelev

Så vidt jeg kan se, er den grå plan parallel med xy-planen i højden 4.4, så dens ligning er z = 4.4.

Indsæt parameterudtrykket for z og løs ligningen mht. t. Indsæt denne t-værdi i parameterfremstillingen, så får du koordinasættet for I.


Svar #4
12. maj 2019 af Nyu (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt. Ja, jeg ved at punkt l’s z-værdi er 4,4, men hvad mener du med, at jeg skal indsætte parameterudtrykket for z? :/

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2019 af peter lind

z=0+t*4.4 = 4.4


Svar #6
12. maj 2019 af Nyu (Slettet)

#5

z=0+t*4.4 = 4.4

Nåår, ja! Jeg fik lavet opgavet nu. :) Mange tak til allesammen som hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2019 af AMelev

Ad #4 Det var da også noget vrøvl, der skulle have stået parameterværdien for t.


Skriv et svar til: Vektor 3D - Bestem koordinater til punkt l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.