Matematik

Matematik - 2 ligninger med 2 ubekendte

12. maj 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg er blevet lidt i tvivl om hvordan jeg skal udrege denne opgave UDEN hjælpemidler. 

To rette linjer m og l er givet ved ligningerne:

m : y = -3x+2

l : 3x-2y = 5

a) Bestem koordinatsættet for skæringspunktet mellem de to rette linjer m og l. 

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2019 af mathon

\small \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:} 

       \small 3x-2\cdot (-3x+2)=5

         \small x=1

         \small y=-3\cdot 1+2=-3+2=-1

\small \textup{sk\ae ringspunkt:}

         \small S=(x,y)=(1,-1)


Svar #2
12. maj 2019 af CathrineJO (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Matematik - 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.