Matematik

Vektor

12. maj 2019 af Helen123 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg forstår ikke hvordan man finder koordinaterne til P, og hvad man skal gøre osv..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2019 af oppenede

Koordinatvist gennemsnit:   P = (A + B) / 2


Svar #2
12. maj 2019 af Helen123

Okay vil det så sige at:

A(2,1) og B(7,4)

A +B = ( 9, 5)

Gennensnit( /2)

A + B = ( 9/2, 5/2)

P(4,5;2,5)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2019 af ringstedLC

#2: Tjek om vektor AP = vektor PB


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2019 af PeterValberg

\overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+\tfrac12\cdot\overrightarrow{AB}

\overrightarrow{OP}=\binom{2}{1}+\tfrac12\cdot\binom{7-2}{4-1}=\binom{4,5}{2,5}

Punktet P's koordinater svarer til stedvektorens koordinater,
altså har punktet P koordinaterne: P(4,5 ; 2,5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.