Matematik

følge

13. maj 2019 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Kan jeg ikke sige følgende:

an2<1/2+an1, an3<1/4+an2, an4<1/8+an3

men hvordan kan jeg så angive de 4 naturlige tal udfra dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af ellasker (Slettet)

ja du siger bare an2 * resten og derefter dividere videre! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2019 af oppenede


Lad n1 = 7, n2 = 8, n3 = 9, n4 = 10.
Følgen a er strengt monoton, så hver af venstresiderne i de ønskede uligheder er skarpt mindre end
    |a_{n_1}-a_{n_4}| = \frac{1}{7}-\frac{1}{10}=\frac{3}{70}<\frac{1}{8}
 


Svar #3
13. maj 2019 af sajana

hvordan kan jeg vise det her


Skriv et svar til: følge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.