Matematik

funktioner

13. maj 2019 af matematikkkkkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

er gået lidt i stå i denne opgave pls hjælp:)

en funktion er givet ved: f(x)=-x^4 - 2x^3 + 3x^2 + 1

a) løs ligningen f(x)=7

b) bestem tallet k, så ligningen f(x)=k netop har én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af AMelev

a) Brug dit CAS-værktøj

b)
Løs ligningen f '(x) = 0, så du får lokale ekstremumspunkter. Tegn grafen.
Indse, at k skal være maksimum, hvis der kun skal være én løsning til f(x) = k.
Beregn max(f).


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2019 af mathon

a)
            \small \small \begin{array}{llll} -x^4-2x^3+3x^2+1=7\\\\ -x^4-2x^3+3x^2-6=0 \end{array}

            solve(-x^4-2x^3+3x^2-6=0,x)
         


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2019 af mathon

b)
        beregn først fmax.

        \small f(x)=f_{max}\textup{ har da kun }\mathrm{\acute{e}}\textup{n l\o sning.}


Svar #4
13. maj 2019 af matematikkkkkk (Slettet)

#2

a)
            \small \small \begin{array}{llll} -x^4-2x^3+3x^2+1=7\\\\ -x^4-2x^3+3x^2-6=0 \end{array}

            solve(-x^4-2x^3+3x^2-6=0,x)
         

forstår det ikke lige helt, hvordan kommer jeg frem til at f(x)=7?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2019 af mathon

så indtast
            solve(-x^4-2x^3+3x^2+1=7,x)
         


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.