Matematik

bestem ligning for tangenten

13. maj 2019 af ceciliebrendstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved f(x)=ln(x)+x+3

a) beste en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2,f(2)).

har seriøst helt glemt hvordan man gør!:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af mathon

Tangenten i \small P(x_o,y_o)
er:
                    \small y=f{\, }'(x_o)(x-x_o)+f(x_o)

hvoraf ses, at du skal bruge

                    \small f(x_o)\quad \textup{og}\quad f{\, }'(x_o)\quad \textup{for}\quad x_o=2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 23 (121) & (123) samt s. 24 (127)-(129).


Skriv et svar til: bestem ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.