Matematik

dækningsbidrag

14. maj 2019 af GulluBen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Sidder med en opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af. Håber I vil hjælpe. Opgaven lyder: 

Prisen på en Jewel-ring er 3350 kr., og prisen på en Plain-ring er 1095 kr. De variable enhedsomkostninger på en Jewel-ring er 2000 kr., og de variable enhedsomkostninger på en Plain-ring er 695 kr.

Dækningsbidraget kan bestemmes ved
dækningsbidrag = afsætning · (pris pr. stk. – variable enhedsomkostninger)

Bestem det antal Jewel-ringe og antal Plain-ringe, som guldsmeden skal producere og sælge for at opnå maksimalt dækningsbidrag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2019 af peter lind

Det kræver flere oplysninger at svare på det. Kom dog med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2019 af AMelev

#0 Prisen på en Jewel-ring er 3350 kr., og prisen på en Plain-ring er 1095 kr. De variable enhedsomkostninger på en Jewel-ring er 2000 kr., og de variable enhedsomkostninger på en Plain-ring er 695 kr.

Dækningsbidraget kan bestemmes ved
dækningsbidrag = afsætning · (pris pr. stk. – variable enhedsomkostninger)

Det holder ikke. Hvis x = afsætningen, så er dækningsbidraget/kr iflg. dig x(3350-2000), men så er det jo bare at have x megastor, så dækningsbidraget bliver koloenormt. Der må være noget, der gør, at x ikke bare kan være uendelig stor.


Skriv et svar til: dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.