Matematik

tekst om til ligning

15. maj 2019 af shain - Niveau: 10. klasse
Har en opgave som lyder: Da Erik blev født, vsr hans far 28 år. Hans far er nu 3 gange så gammel som Erik. Hvor gammel er Erik. Hsr grublet over denne opgave er helt blank. Håber nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

E: Eriks alder

F: Hans fars alder

Faren er 28 år ældre end Erik, så der gælder

F = E + 28

Nu er faren 3 gange så gammel som Erik, dvs.

F = 3E

Så kan du sætte de to ligninger sammen:

E + 28 = 3E  <=>

28 = 2E  <=>

E = 14


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2019 af mitnavnerHugo

Hvis faren er 28 år når drengen bliver født, gælder det at hvis sønnen alder er x, så er faren x+28.

At faren er 3 gange så gammel som Erik betyder at:

x+28=3*x.

Det er ligningen du skal løse:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2019 af mathon

                                     \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline \textup{\textbf{Alder}}&\textup{\textbf{Erik}}&\textup{\textbf{Far}}&\\ \hline \textup{ved f\o dsel}&0&28&\textup{ligning}\\ \hline \textup{nu}&x&3x&3x=x+28\\ &&&x=14\\ \hline \textup{nu}&14&42&\\ \hline \end{array}


Svar #4
15. maj 2019 af shain

OK tusind tak det hajlp

Skriv et svar til: tekst om til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.