Matematik

vektorer

18. maj 2019 af hng90210 - Niveau: B-niveau

er der en, som kan forklare mig de her 2 opgaver?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2019 af janhaa

first:

\vec a+\vec b=[-10,18]\neq k[-4,12]


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2019 af janhaa

second:

8+t = 15

t = 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2019 af oppenede


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2019 af ringstedLC

3.D1.1: Start med at lave en tegning eller skitse, hvor b starter, der hvor a slutter. Tegn så resultanten af a + som har koordinaterne:

,\begin{align*} \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} &= \binom{3}{-5}+\binom{-13}{23} = \binom{3+(-13)}{-5+23}=\binom{-10}{18}=\overrightarrow{u} \end{align*}

Tegn også u. Undersøg om k · c = u:

\begin{align*} \binom{-10}{18}=\overrightarrow{u} =k\cdot \overrightarrow{c}&=k\cdot \binom{-4}{12} \\ \binom{-10}{18}&=k\cdot \binom{-4}{12}\Leftrightarrow \left\{\begin{matrix} -10=k\cdot (-4)\Leftrightarrow k=\tfrac{-10}{-4}=2.5\\ 18=k\cdot 12 \Leftrightarrow k=\tfrac{18}{12}=1.5 \end{matrix}\right. \\ \end{align*}

da k ikke samtidig kan antage to forskellige værdier, er a + b ≠ k · c. Det stemmer med at u og c har forskellige retninger og ikke er parallelle.

Vedhæftet fil:3 vektorer.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2019 af ringstedLC

En opgave pr. tråd - TAK. Det gør det hele mere overskueligt.

3.D1.8: Tegn AB (A = (0,0)), BC (starter hvor A slutter) og AD. Da AD er resultanten af AB + BC + CD fås:

\begin{align*} \overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC}+\overrightarrow{CD} &= \overrightarrow{AD} \\ \binom{4}{3}+\binom{4}{2}+\binom{t}{0} &= \binom{15}{5}\Leftrightarrow 4+4+t=15\Leftrightarrow t=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.