Matematik

Trigonometri og vektorer

19. maj 2019 af ChristianHEstbæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har fået følgende opgave (se vedhæftet skærmbillede), hvor jeg er i tvivl om, hvad man skal gøre i opgave b og c. Jeg har løst opgave a. I opgave b er jeg i tvivl om, hvad der menes med vinkel A, og opgave c ved jeg ikke, hvordan jeg skal gribe an.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2019 af mathon

                           \begin{array}{llllllll} a)&f.eks.: &&A(0,0)&B(-6,20)&C(0,40)\\\\ &&&D(12,40)&E(24,20)&F(12,0) \end{array}


Svar #3
19. maj 2019 af ChristianHEstbæk (Slettet)

Hvorfor sætter du E i (24,20)?

Skal den ikke være i (18,20)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{llllllll} b)& \overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} -6\\20 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{AF}=\begin{pmatrix} 12\\0 \end{pmatrix} \\\\ &\angle A=\cos^{-1}\left (\frac{\begin{pmatrix} -6\\20 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 12\\0 \end{pmatrix}}{\sqrt{(-6)^2+20^2}\cdot 12} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{-6\cdot 12}{2\sqrt{109}\cdot 12} \right )=106.7\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2019 af mathon

korrektion:

                           \begin{array}{llllllll} a)&f.eks.: &&A(0,0)&B(-6,20)&C(0,40)\\\\ &&&D(12,40)&E(18,20)&F(12,0) \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.