Matematik

SPØRGSMÅL OM TERASSE - MATB

16. april 2018 af qoiren (Slettet) - Niveau: B-niveau

SE SKÆRMBILLEDE FOR OPGAVEFORMULERING

Jeg er ikke særlig god i forhold til trekanter/firkanter udregninger, og søger derfor lidt hjælp til en MATB opgave.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af guuoo2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vinkelsummen i en sekskant er 720.
Da mange af vinklerne i sekskanten er ens pga. symmetri, så gælder:
A + A + A + A + B + B = 720 

Dvs. hvis du kender B, så kan du få A ved at isolerer i vinkelsumligningen.

Indtegn trekant ABC på figuren, da du i denne kender en masse sider/højder på forhånd.
Du kender også at vinkel A og C er ens i trekant ABC pga. symmetri, så der er rigeligt med kendte størrelse at bestemme B ud fra.


Svar #3
16. april 2018 af qoiren (Slettet)

#2

Vinkelsummen i en sekskant er 720.
Da mange af vinklerne i sekskanten er ens pga. symmetri, så gælder:
A + A + A + A + B + B = 720 

Dvs. hvis du kender B, så kan du få A ved at isolerer i vinkelsumligningen.

Indtegn trekant ABC på figuren, da du i denne kender en masse sider/højder på forhånd.
Du kender også at vinkel A og C er ens i trekant ABC pga. symmetri, så der er rigeligt med kendte størrelse at bestemme B ud fra.

Men bruger du en bestemt formel for det? For eksempel sinus eller cosinus? Det er også det jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Start med at indtegne trekant ABC og skriv alle de kendte højder/sider/vinkler ned du kan se.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2018 af mathon

\small \textup{Beregning af nabovinklen til vinkel A:}
                                                              \small A_{nabo}=\tan^{-1}\left ( \frac{20}{6} \right )=73.30\degree

\small \textup{Beregning af vinkel A:}
                                                              \small A=180\degree-A_{nabo}=180\degree-73.30\degree=106.70\degree


Svar #6
17. april 2018 af qoiren (Slettet)

#5

\small \textup{Beregning af nabovinklen til vinkel A:}
                                                              \small A_{nabo}=\tan^{-1}\left ( \frac{20}{6} \right )=73.30\degree

\small \textup{Beregning af vinkel A:}
                                                              \small A=180\degree-A_{nabo}=180\degree-73.30\degree=106.70\degree

Mange tak <3


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2018 af mathon

           B=180\degree-2\cdot \left ( 90\degree-A_{nabo} \right )=2\cdot A_{nabo}=2\cdot 73.30\degree=146.60\degree


Skriv et svar til: SPØRGSMÅL OM TERASSE - MATB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.