Matematik

Trekant: Bestemme værdierne af x så d=2

19. maj 2019 af Andreas2018 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har vedhæftet et billede af opgaven.

Jeg tror det handler om at komme frem til en andengradsligning og finde rødderne. Men hvordan jeg kommer frem til den kan jeg ikke lige gennemskue.

pft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af oppenede


Som det er angivet på figuren er vinklerne ∠ACD og ∠DAB ens. Tangens til vinklerne er derfor også ens.

Figuren viser at
      tan(∠ACD) = mod / hos = 2 / (5 - x)
      tan(∠DAB) = mod / hos = x / 2

Dvs.
    tan(∠ACD) = tan(∠DAB)
       2 / (5 - x) = x / 2

Isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2019 af AMelev

Alternativ vej til det sidste i #1.

Trekanterne ADB og CDA er ensvinklede (u = 90º - v), så forholdet mellem de ensliggende sider er konstant, dvs. \frac{5-x}{2}=\frac{2}{x}.

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Skriv et svar til: Trekant: Bestemme værdierne af x så d=2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.