Matematik

Bestem tallene a og b - rigtig resultat?

20. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har denne opgave (opgaven er vedhæftet), og jeg skal bestemme tallene a og b. Jeg har fået a = 6, men det rigtige svar er 2. Hvad er det som, jeg gør forkert?

Jeg anvender formlen a = y2 - y1/ x2 - x1 for at udregne a...


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2019 af Mathias7878

Hej

Du skal bruge formlerne

  a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

samt

  b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

da du har at gøre med en eksponentielfunktion og ikke lineær.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2019 af mathon

                 \small \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}       

                 \small \frac{16}{4}=a^{3-1}       

                 \small 2^2=a^2

                 \small a=2
...
                 \small b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{4}{2^1}=2 


Svar #4
20. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Ah, okay. Tusind tak for hjælpen! Nu ved jeg det.


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b - rigtig resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.