Matematik

Hjæp Matematik

22. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej jeg er igang med en matematik opgave med linærefunktioner men blev lige i tvivl om noget. 

Skal jeg i opgaven lave linære regression, eller skal jeg bruge formlerne a= y2-y1/x2-x1 og b=y1 *ax1 for at finde a og b? Jeg bliver lidt forviret over, om man skal de ene eller det andet. Opgaven er vedhæftet!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2019 af Capion1

Indsæt de to talsæt i forskriften og løs de to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
22. maj 2019 af Fatima2904

det forstod jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2019 af ringstedLC

Generelt: Hvis der ikke forlanges en specifik metode bruges regression ved mere end to talpar, ellers "a-formlen" og "b-formlen".


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 25&418.50&50&539.50&&& \end{array}


Skriv et svar til: Hjæp Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.