Matematik

kapital formel

25. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej Jeg har en opgave, som jeg er lidt usikker på. Opgaven lyder:

Sofie låner 5000 kr. fra en bank. Hun får renter til 5% pr. år. 

Hvor mange penge skylder sofie banken efter 12 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2019 af MatHFlærer

Brug formlen: K_n=K_0(1+r)^n

Her er K_0=5000, r=5\%=0.05\text{ og } n=12

Bestem K_{12}


Svar #2
25. maj 2019 af Fatima2904

Skal sofie så skylde 8970 kroner til banken efter 12 år?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2019 af MatHFlærer

ja


Svar #4
25. maj 2019 af Fatima2904

skal man ikke minuse med 1, hvis det er tale om lån?


Svar #5
25. maj 2019 af Fatima2904

Hvornår er det så, man skal  minuse med 1? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2019 af MatHFlærer

Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad du spørger om, men hvis du f.eks. har fået angivet en fremskrivningsfaktor, så kan du bruge -1 for at finde renten, dvs.

r=(a-1)\cdot 100\%

Ellers er der omskrivninger af kapitelformlen, så der indgår -1, f.eks hvis du ønsker renten.

r=\left(\sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}}-1\right)\cdot 100\%


Svar #7
25. maj 2019 af Fatima2904

Okay tak- troede man skulle  sige kn=k0* 81-r)^n hvis man låner penge. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2019 af ringstedLC

Nej fordi:

\begin{align*} 1-r &<1\Downarrow \;,\;r>0 \\ K_n&<K_0\text{ er en aftagende funktion} \end{align*}


Skriv et svar til: kapital formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.