Matematik

lineære funktioner

03. juni 2019 af mikkel981 - Niveau: C-niveau

I en forening var der 100 medlemmer i 2010. Fra 2010 til 2017 steg medlemstallet med 23 personer pr. år. Opstil en model, der beskriver udviklingen i medlemstallet.

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2019 af Anders521

#0 Hvad er dit bud på en model?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2019 af ringstedLC

Sakset fra: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1845181#1845198

Svar #7 - Citér 
28. august 2018 af mikkel981

a = (-4-(-2)/0-6) = -2 / -6 = 1/3

Man kan undres...


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2019 af Mathias7878

Hej Mikkel

Som du nok ved, har en lineær funktion formen

y = f(x) = ax+b

hvor a angiver hældningskoefficienten, dvs. hvor meget funktionen y = f(x), enten stiger eller falder for hvert x. Konstanten b angiver derimod funktionsværdien af y = f(x) når x = 0. Denne konstant kaldes også for startværdien.

Ud fra overstående kan man hurtigt opskrive en model, der beskriver udvklingen i medlemstallet:

\small y = f(x) = 23x+10 \ \ 0\leq x \leq 7

hvor y = f(x) angiver antallet af medlemmer i foreningen og x angiver antal år. Konstanten a er sat til a = 23, da medlemstallet STEG med 23 pr. år. Konstanten b er sat til b = 100, da medlemstallet i startåret, dvs. 2010, er 100.

Bemærk desuden begrænsningen i formlen.

- - -

 

 


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.