Matematik

Linær sammenhæng

28. august 2018 af Stiletter - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har en opgave som jeg har svært ved.. Kan I hjælpe mig?

For en lineær sammenhæng er b = −4, og grafen går gennem punktet (6, −2). Beregn hældningskoefficienten, og opskriv ligningen for den lineære sammenhæng 

Tak :-) <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Ligningen er
y = ax - 4

Når (x,y) = (6,-2) indsættes fås det samme på begge sider, da (6,-2) er et punkt på linjen
  -2 = a*6 - 4
hvoraf a kan isoleres.


Svar #2
28. august 2018 af Stiletter

Der står i facit at svaret er 1/3 

men med dit får jeg den til -1 

tak for svar <3


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Husk at efterprøve ved at indsætte a=-1 i ligningen.

Vis evt. dine mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Du kan finde a ud fra to punkter med formlen:

a= (y2-y1)/(x2-x1)

Det ene punkt er (6,-2) og så har du indirekte fået det andet punkt, da b skærer ved 0, så du har også punktet (0,-4)


Svar #5
28. august 2018 af Stiletter

Jeg forstår det ikke. Det giver 2? Tror jeg er total forkert på den, kan du uddybe....


Svar #6
28. august 2018 af Stiletter

Selmawho 

Jeg tænkte på at bruge den formel, men jeg havde kun 1 punkt og ikke 2 punkter.. så er det andet punkt( 0,-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2018 af mikkel981

a = (-4-(-2)/0-6) = -2 / -6 = 1/3


Svar #8
28. august 2018 af Stiletter

Hej Mikkel981 Kan du skrive det som formel , altså bogstaver også istedet 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2018 af mathon

                 \small \begin{array} {lcccl} f(x)&=&ax+b\\ y&=&ax+(-4) \\ -2&=&a\cdot 6-4 &\Leftrightarrow&a=\tfrac{1}{3}\\ f(x)&=&\tfrac{1}{3}x-4 \end{array}


Skriv et svar til: Linær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.