Matematik

rente

05. juni 2019 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

i forbindelse med bilkøbet optager ole den 1. juli 1999 et lån på 40.000 kr. i banken 

renten er 0,75% pr. måned.

det aftales, at lånet skal tilbagebetales med 72 lige store månedlige udelser, og den første ydelse betales den 1. august 1999

a) bestem den månedlige ydelse ole skal betale

b) bestem den effektive årlige rente(-fod), ole skal betale

lige efter ole har betalt ydelse nr 40. ønsker han at indfri sin restgælds på lånet 

c) bestem restgældens størrelse


Svar #1
05. juni 2019 af TinaS1 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2019 af mathon

I gældsformlen
                                 \small G=y\cdot \frac{1-(1+r^{-n})}{r}

isoleres y
                                  \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

.

                          \small \begin{array}{llll} a)&y=\frac{40\cdot 10^3\cdot 0.0075}{1-1.0075^{-72}}=721.02\\\\ b)&1+r_{\textup{\aa r}} =(1+r_{\textup{m\aa ned}})^{12}\\ &1+r_{\textup{\aa r}} =(1.0075)^{12}=1.0938\\ &1+r_{\textup{\aa r}} =1.0938\\ &r_{\textup{\aa r}}=\frac{p_{\textup{\aa r}}}{100}=0.0938\\ &p_{\textup{\aa r}}=9.38\% \end{array}


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.