Matematik

Geometri (vektorer)

06. juni 2019 af Jose5585 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se bilag

Og tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af PeterValberg

Se video nr. 5, 31, 32 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2019 af mathon

Har du punkterne
                                  \small A(a_1,a_2)\quad \textup{og}\quad B(b_1,b_2)

Indtegn et et sædvanligt retvinklet koordinatsystem
og indse, at afstanden mellem punkterne er
hypotenusen \small d med kateterne
                            
                                  \small k_x=\left ( a_2-a_1 \right )\quad \textup{og}\quad k_y=\left ( b_2-b_1 \right )
og dermed 
                                  \small d^{\, 2}=\left ( a_2-a_1 \right )^2+\left ( b_2-b_1 \right )^2

                                  \small d=\sqrt{\left ( a_2-a_1 \right )^2+\left ( b_2-b_1 \right )^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2019 af mathon

Har du punkterne
                                  \small \small C(a,b)\quad \textup{og et vilk\aa rligt punkt } P(x,y)

har du tilsvarende:
                                  \small r^{\, 2}=\left ( x-a \right )^2+\left ( y-b \right )^2

                                  \small \small \left ( x-a \right )^2+\left ( y-b \right )^2=r^2\qquad\textup{med konstant afstand }r
som er cirklens ligning.

                       
                                  


Skriv et svar til: Geometri (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.