Matematik

Funktioner og differentialregning. HJÆLP!

11. juni 2019 af Jose5585 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe. forstår ikke et ord

 Udled ved hjælp af metoden hvor en sekant går mod en tangent differentialkvotienten for den lineære funktion f(x) ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2019 af Mathias7878

Metode hvor en sekant går mod en tangent = tretrinsreglen

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2019 af Mathias7878

Trin 1:

f(x_0+h)-f(x_0) = a\cdot (x_0+h)+b-(ax_0+b) = ax_0+ah+b-ax_0-b = ah_

Trin 2:

\frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h} = \frac{ah}{h} = a

Trin 3:

f'(x) = \lim_{h\rightarrow 0} (f(x_0+h)-f(x_0)) = a

- - -

 

 


Skriv et svar til: Funktioner og differentialregning. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.