Kemi

Fremstilling af brint og stofmængde.

21. juni 2019 af Kraes4 - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har lavet det her klassiske forsøg i kemi, og spørgsmålet går så på hvad stofmængde for brinten der dannes når 30 g zink reagerer med 100 mL saltsyre (enten HCl, 4 eller 6m)

Er der nogen der kan pege mig i retning af hvordan jeg udregner det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2019 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llll} &\underset{0.5\; mol}{Zn\, _{\textit{(s)}}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; ZnCl_2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; H_2\, _{\textit{(g)}}\\\\ \textup{molforhold}\\ &Zn:HCl=1:2\\\\ &n_{HCl} =\left\{\begin{array}{lll} 1)&\left ( 0.100\; L \right )\cdot \left ( 4\; \frac{mol}{L} \right )=0.4\; mol\\ 2)&\left ( 0.100\; L \right )\cdot \left ( 6\; \frac{mol}{L} \right )=0.6\; mol \end{array}\right.\\\\ \textup{I begge tilf\ae lde er}\\ HCl\textup{ i underskud}&\textup{hvorfor molm\ae ngden af }HCl\textup{ er den begr\ae nsende faktor}\\\\ \textup{tilf\ae lde } &1)\quad n_{H_2}=0.2\textup{ mol }\\ &2)\quad n_{H_2}=0.3\textup{ mol } \end{array}


Svar #2
21. juni 2019 af Kraes4

Tak mathon! :) 
 


Skriv et svar til: Fremstilling af brint og stofmængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.