Matematik

Harmonisk svningning opgave

22. juni 2019 af Madsiso (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har denne opgave jeg ikke rigtig forstår hvordan jeg skal løse i mat. Håber i ville hjælpe (vedhæftet)

Vedhæftet fil: s.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{funktion:}&v(x)=3\cdot \sin\left ( \frac{\pi }{6}\cdot x \right )+5\\\\ \textup{differentieret funktion:}&v{\, }'(x)=3\cdot \cos\left ( \frac{\pi }{6}\cdot x \right )\cdot \frac{\pi }{6}=\frac{\pi }{2}\cdot \cos\left ( \frac{\pi }{6}\cdot x \right )\\\\ \textup{ekstrema kr\ae ver:} &v{\, }'(x_o)=0\\\\ &\frac{\pi }{2}\cdot \cos\left(\frac{\pi }{6}\cdot x_o\right)=0\\\\ &\cos\left(\frac{\pi }{6}\cdot x_o\right)=0\\\\ &\frac{\pi }{6}\cdot x_o=\frac{\pi }{2}+p \cdot \pi \quad p\in\mathbb{Z}_+\\\\ &x_o=3+p\cdot 6\quad p\in\left \{0,1,2,3 \right \}\\\\ & \begin{array}{lllllll}\textup{h\o jvande for}&p\in\left \{ 0,2 \right \}\\ \textup{lavvande for}&p\in\left \{ 1,3 \right \} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Harmonisk svningning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.